Tabela Tasarımı Yaparken Dikkat Edilecekler

 

Tabela Tasarımı Yaparken Dikkat Edilecekler


Teknoloji ne kadar ileri noktalara gitse de dünden bugüne var olan kimi kavramlar her daim kullanılmaya devam ediyor. İş de onların en başında gelenlerden bir tanesi de tabelalar. Nerede ise insanlık tarihi kadar eski olan tabelalar hem reklamcılığın hem de pazarlamanın doğru bir biçimde tasarlanır ise en önemli unsurları arasında geliyor. Burada tasarımın çok önemli olduğunu, tabelanın türüne, hedef kitleye, tabelanın konulacağı yere göre yapılması gerektiği ve kaliteden ödün verilmemesi gerektiği unutulmamalıdır.  Bursa tabela da bu noktada son derece önemli bir kuruluştur.


İyi Bir Tabela Nasıl Olmalıdır?


Tabela yapımı da Bursa tabela örneğinde olduğu gibi bugün internetin ve diğer uygulamaların insanların yaşamına girmesi ile bilgisayar ortamında gerçekleştirilmektedir. İyi bir tasarım son derece önemli olup hedef kitlenin beklentilerine yanıt verecek düzeyde olmalıdır. Bu noktada tabelanın ebatları renk seçimi hatta kullanılan yazının büyüklüğü ve karakter seçimi de son derece önemlidir. Elbette her türlü hava şartına uygun olan malzemeden yapılması gerekir. 


Temel Tabela Çeşitleri Nelerdir?


Bursa tabela çok değişik türden tabelalar yapmaktadır. Bunların başında klasik olanlar yanında, yol boyları olan totem tabelalar, vinil tabelalar, LED tarzında olanlar, AVM ve plaza girişlerine yapılan tabelalar, kutu harf tabela, yönlendirme tabelaları, ışıklı olan tabela, ışıksız tabelalar, başlıca tabela çeşitleridir. Hepsinin kendisine göre bir yapım tekniği ve kullanım yeri vardır.


Tabela Fiyatlarını Belirleyen Unsurlar 


Tabela fiyatları hakkında da tüm bu bilgilerden sonra birkaç şey söylemek gerekir ise kullanılan malzemesine, tabelanın ebadına, üreticisine, ürün özelliklerine ve elbette ebadına göre tabela fiyatları değişiklik arz eder. Dönem dönem döviz kuruna bağlı olarak da kullanılan malzeme yurt dışı menşeili ise değişmektedir.

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bursa'nın Çarşıları

Afiş Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Madde

Bilgisayarınız İçin Doğa Manzaralı Masaüstü Duvar Kağıtları