Sağlıklı Bir Web Sayfası Planlama Kılavuzu


Sağlıklı Bir Web Sayfası Planlama  Kılavuzu

Merhabalar ; Dünya üzerinde internet erişimi olan ve teknoloji kullanım oranlarının yaklaşık 5 milyar insana tekabül ettiğini biliyor muydunuz?  Bugün telefonlarımımz, bilgisayarlarımız, tablet cihazlar hatta televizyonlarımız üzerinden milyarlarca insanın interneti kullanıyor  olması ,  yaptığınız işi, hizmeti yada ürünü pazarlama sürecinde sınırların olmadığı bir dünya sunuyor bizlere.

Bugün pek çok insanın yaptığı gibi doğru kurgulanmış ve kodlanmış bir web sayfası tasarımı ile hizmetinizi ve ürünlerinizi online olarak  insanlara çok hızla ulaştırabilirsiniz.

Web sayfalarının günümüz ticaretinde şahane bir pazarlama aracı olduğu konusunda benimle hemfikir iseniz; geriye kullanıcı dostu ve işlevsel bir site tasarımı yapmak kalıyor.

Adım Adım Web Sayfası Nasıl Kurulur?

Bu yazıyı yazarken sizlere bir web sayfası tasarlarken nasıl plan yapılması gerektiğinden , kullanıcıların sitenize girerken ki beklentilerinden ve alanında söz sahibi bir site oluşturmanın inceliklerinden bahsedeceğim.

ü  Web sayfanız için bir yol planı oluşturun
ü  Kafanızda Bir Tasarım Belirleyin, eğer bu konuda profesyonel bir yardım alacaksanız sizin için olmazsa olmaz konuları tasarımcınıza işin başında muhakkak iletin.
ü  Web sayfanız için hazırladığınız içerikler yalın, anlaşılır ve insanların aradıkları soruya cevap verecek kadar kapsamlı olsun.
ü  Yapacağınız iç ve dış seo çalışmaları ile sitenizi hem Google hem kullanıcılar gözünde görünür kılın.
Bu dört madde basit düzeyde yolun başında olmasa olmazlarımız. Bu aşamaları tamamladıysak şimdi ikinci kısma geçebiliriz.

Web Sayfası Nasıl Planlanır ?

Yukarıda ilk adımın web sayfamız için bir yol planı oluşturmaktan geçtiğini söylemiştim. Şimdi tam olarak bunu nasıl yapmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum.Firmanızı internete taşırken nasıl ofisinizin yada mağazanızın bir tarzı ve konsepti varsa aynı şeyi web sayfanız içinde oluşturmalısınız. Ben bunu yaparken öncelikle kendime şu soruyu soruyorum ; bu web sayfasından elde etmek istediğim şey nedir?
ü  Ürün satmak mı
ü  Bilgilendirme Amaçlı Paylaşımlar mı
ü  Popülerlik
ü  Daha Fazla Müşteri Elde Etme
Hedefiniz bunlardan biri  yada tamamı olabilir. Hedefimi belirledikten sonra önünüze gerçeğe yakın hedefler koyun.  Örneğin siteyi açtıktan bir hafta sonra milyonlarca kullanıcı hedeflemek eğer çok büyük bütçeli bir işletme değilseniz gerçekçi bir yaklaşım olmayacaktır. Planlama kısmını kafanızda oturtuysanız işin büyük kısmı bitmiş demektir. Sizlere yapmış olduğum birkaç web sayfasını örnek olarak buraya bırakıyorum. İnceleyip olumlu olumsuz düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız mutlu olurum.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bursa'nın Çarşıları

Afiş Hazırlarken Dikkat Etmeniz Gereken 3 Madde

Bilgisayarınız İçin Doğa Manzaralı Masaüstü Duvar Kağıtları